Skip to main content

Green Beret

Green Beret is een bekend Commodore 64-videospel dat in de Verenigde Staten ook bekend staat als “Rush’n Attack”. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door Konami en uitgebracht in de speelhallen in 1985. Het spel werd zeer populair en is in 1986 geporteerd naar verschillende homecomputers, waaronder de Commodore 64. De muziek voor dit spel werd gecomponeerd door Martin Galway. De uitgever van Green Beret was Imagine.

Het Spel

De speler moet vijanden verslaan met een mes en andere wapens terwijl ze door de vijandelijke basis bewegen. Het spel biedt uitdagende gameplay en vereist vaardigheid en strategie om de levels te voltooien. Het was populair vanwege zijn snelle actie en uitdagende gameplay en fantastische muziek.

Het spel werd als eerste uitgebracht op een cassette tape. Je kunt het spel laden met een tape drive 1530 Datasette Recorder.

Longplay en Intro

Soms kom je tijdens het spelen van een spel er maar niet uit wat je nu precies moet doen. Gelukkig hebben we in deze tijd allerlei tools om te kunnen achterhalen hoe je een spel oplost. Wil je weten hoe je Green Beret uitspeelt? Bekijk dan hier de “longplay” versie inclusief de loader en de thema muziek.

Green Beret Maps

Hier kun je zien hoe je Green Beret helemaal uit kunt spelen. Op deze foto’s zie je precies naar welke gebieden je moet lopen en in welke richting. Ook kun je zien waar je alle items en tegenstanders kunt vinden. Het spel bestaat uit 4 levels. Heb je het uitgespeelt, dan begint het weer opnieuw. Je puntentelling loopt gewoon door zodat je kunt proberen een nieuwe Hi-Score te behalen.

FastLoaders C64 Rocks

FastLoaders is een rockgroep wat zich richt op oa Commodore 64 themes van bekende spellen. Op één van hun albums C64 Rocks staat oa ook de wel bekende muziek van Green Beret gecomponeerd door Martin Galway.

Tijdens het laden van het spel, wat op tape is uitgebracht, werd eerst fastloader getoond om je alvast warm te maken voor het spel. Voordat het spel begint komt eerst nog de thema tune. Deze muziek is in een modern jasje gestoken en wordt gespeelt op echte instrumenten. Het klinkt werkelijk fantastisch. Bekijk hier de Green Beret tune gespeelt door FastLoaders.

Kijk bij Games en Software naar andere gamepagina’s zoals Rambo, Last Ninja en meer.

Lees meer over:

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."