Skip to main content

The Last Ninja

Wie kent het niet? De “The Last Ninja” serie van System 3 voor de Commodore 64 is één van de meest bekende spellen. Het heeft prachtige graphics en fantastische muziek, gecomponeerd door Ben Daglish. Het is een heel leuk spel om te spelen. Alleen het leren omgaan met je joystick vergt wel even wat tijd, omdat je veelal schuin moet lopen of springen. Ook items pakken is soms best wel een dingetje.

Om frustraties te voorkomen, raad ik je aan om de trainer te gebruiken. Met unlimited lives kun je zo vaak afgaan als maar kan.

The Last Ninja Longplay

Soms kom je tijdens het spelen er maar niet uit wat je precies moet doen. Gelukkig hebben we tegenwoordig allerlei tools om te kunnen achterhalen hoe je een spel oplost. Wil je weten hoe je The Last Ninja 1 uitspeelt? Bekijk dan hier de “longplay” versie.

The Last Ninja Maps

Hieronder zie je hoe je TLN1 helemaal kunt uitspelen. In deze vier maps zie je precies hoe je moet lopen en waar je alle items en tegenstanders kunt vinden.

Bron foto: Didi

FastLoaders Musicology

Zeven jaar geleden was er een Kickstarterproject van FastLoaders. Het was toen mogelijk om je in te schrijven voor een Blu-Ray box met alle muziek uit de hele The Last Ninja-serie. De muziek is gespeeld op echte instrumenten en het klinkt werkelijk fantastisch.

Bekijk het live concert van FastLoaders.

– Live Concert FastLoaders –

"Are you keeping up with the Commodore? 'Cause the Commodore is keeping up with you."

Commodore 64 Logo Computer Label