Skip to main content

C64 1702 Monitor

De Commodore 64 1702 monitor, ook wel bekend als de Commodore 1702, is een beeldscherm dat speciaal is ontworpen voor gebruik met de Commodore 64 (C64) homecomputer. Het werd geïntroduceerd als een optioneel accessoire om de grafische en kleurrijke weergavecapaciteiten van de C64 ten volle te benutten. Hier ontdek je alles wat je moet weten over de Commodore 64 1702 monitor.

Download hier de gebruikers handleiding

Koop Hier Commodore Artikelen

Wat is een 1702 Monitor?

De Commodore 64 1702 is een CRT-monitor (Cathode Ray Tube) die is ontworpen om samen te werken met de Commodore 64-computer. Het is specifiek ontworpen om de grafische en geluidsprestaties van de C64 te verbeteren. Het biedt een heldere, kleurrijke weergave die perfect is voor het spelen van games en het bekijken van grafische toepassingen op de C64.

Idee en Ontwerp van de Monitor

Het idee achter deze C64 monitor was om een speciaal ontworpen scherm te bieden dat de grafische en geluidsprestaties van de Commodore 64 ten volle benutte. De C64 was een populaire thuiscomputer met indrukwekkende grafische mogelijkheden voor zijn tijd. De monitor was bedoeld om juist deze mogelijkheden te benadrukken en te verbeteren.

Hoe werkt de 1702?

Het gebruik van de Commodore 64 Monitor is relatief eenvoudig:

  1. Aansluiten: Sluit de 1702 aan op de Commodore 64-computer via de meegeleverde kabel. Zorg ervoor dat de computer is uitgeschakeld voordat je verbinding maakt.
  2. Voeding: Sluit de monitor aan op een stopcontact voor stroomtoevoer. De monitor heeft een ingebouwde voeding.
  3. Aanzetten: Zet de monitor aan met de aan/uit-schakelaar.
  4. Instellen: Pas de beeldparameters aan zoals helderheid, contrast en kleur om de weergave naar wens aan te passen.
  5. Gebruik: Schakel de Commodore 64-computer in, en de beelden en geluiden van de computer worden weergegeven op de monitor.

Technische Gegevens van de 1702 Monitor

Hier zijn enkele technische specificaties van de Commodore 64 1702-monitor:

  • Beeldbuis: CRT (Cathode Ray Tube) met een schermgrootte van 13 inch.
  • Resolutie: De monitor heeft een resolutie van 320 x 200 pixels. Dat komt overeen met de grafische modus van de Commodore 64.
  • Kleuren: Het ondersteunt de kleurrijke grafische weergave van de C64 met maximaal 16 kleuren.
  • Geluid: Ingebouwde luidsprekers voor geluidsweergave.
  • Aansluitingen: De monitor wordt aangesloten op de C64 via een standaard Chroma/Luma (Commodore-Video) + Audio input kabel.

Conclusie

De Commodore 64 1702-monitor was een populaire keuze voor C64-gebruikers vanwege zijn heldere beeldkwaliteit en geïntegreerde luidsprekers. Het was een accessoire dat de C64-ervaring aanzienlijk verbeterde, vooral voor gaming en grafische toepassingen.

Lees meer over:

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."