Skip to main content

Evercade EXP Handheld

De Evercade is een handheld retro-gamingconsole die is ontworpen om klassieke videogames van verschillende oude spelconsoles en arcades te spelen. Het biedt een draagbare en toegankelijke manier om nostalgische games uit de jaren 80 en 90 te ervaren. Omdat er voor deze handheld speciale THEC64 game cartridges te verkrijgen zijn met nostalgische Commodore 64 games, nemen wij de EvercadeEXP graag onder de loep.

Hier vind je alles wat je moet weten over de Evercade EXP:

Koop hier Evercade EXP artikelen

Wat is een Evercade?

De Evercade is een handheld gamingconsole die in 2019 werd uitgebracht door Blaze Entertainment. Het is bedoeld voor liefhebbers van retro gaming en biedt een verzameling fysieke gamecartridges met klassieke titels van bekende retro-gamingplatforms, zoals de Commodore 64, NES, SNES, Sega Genesis, Atari 2600, en meer. De Evercade wordt geleverd met een ingebouwd scherm en bedieningselementen, waardoor je onderweg kunt genieten van retro-games.

Hoe Werkt Evercade?

Het concept van Evercade is vrij eenvoudig:

 1. Cartridges: In plaats van digitale downloads, gebruikt de Evercade fysieke gamecartridges. Elke cartridge bevat een verzameling klassieke games die compatibel zijn met de console.
 2. Scherm en Bedieningselementen: De Evercade heeft een ingebouwd scherm en bedieningselementen, waaronder knoppen en een d-pad, vergelijkbaar met die van oudere handheldconsoles.
 3. Cartridge Invoeren: Je plaatst de gewenste gamecartridge in de console. Zodra de cartridge is geplaatst, kun je de games selecteren en spelen via het menusysteem van de Evercade.
 4. Spelen: Selecteer een game van het menu, start deze en je kunt direct beginnen met spelen. De Evercade ondersteunt meerdere opslagposities, zodat je de voortgang van je spellen kunt opslaan.
 5. TV-Uitvoer: Hoewel de Evercade een draagbare handheld is, kun je deze ook aansluiten op een tv voor groter schermplezier, dankzij de beschikbare tv-uitvoermogelijkheden.

Idee en Ontwerp van Evercade

Het idee achter de Evercade kwam voort uit de groeiende interesse in retro gaming en de wens om klassieke games in hun oorspronkelijke vorm te ervaren. Het team bij Blaze Entertainment zag een kans om retro-gamingfans de mogelijkheid te bieden om games op een draagbaar platform te spelen zonder te vertrouwen op emulators of digitale downloads. De Evercade is ontwikkeld met het oog op de nostalgische ervaring van fysieke cartridges en retro-gaming.

Hoe Gebruik Je Evercade?

Het gebruik van de Evercade is eigenlijk rechttoe rechtaan:

 1. Plaats een compatibele gamecartridge in de cartridgegleuf van de Evercade.
 2. Schakel de console in.
 3. Navigeer door het menusysteem om de game te selecteren die je wilt spelen.
 4. Start de game en begin met spelen met de ingebouwde bedieningselementen.
 5. Als je de Evercade op een tv wilt aansluiten, gebruik dan de beschikbare tv-uitvoeropties om het beeld over te brengen.

Technische Specificaties

Hier zijn de gedetailleerde technische specificaties van de Evercade, zoals bekend op het moment van mijn laatste kennisupdate, die tot september 2021 loopt. Houd er rekening mee dat specificaties kunnen variëren tussen verschillende versies of modellen van de Evercade:

Hardware:

 • Processor: Een op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor.
 • GPU: Een specifieke grafische verwerkingseenheid afgestemd op retrogames.
 • Scherm: Een TFT-LCD-scherm van 4,3 inch met een resolutie van 480 x 272 pixels.
 • Opslag: Intern geheugen voor firmware en systeemsoftware. De meeste games worden gespeeld vanaf fysieke gamecartridges.
 • Cartridgegleuf: Een gleuf voor het invoeren van fysieke gamecartridges.
 • Batterij: Een oplaadbare lithium-ionbatterij die de handheld van stroom voorziet.
 • Audio: Ingebouwde luidsprekers en een hoofdtelefoonaansluiting voor audio-uitvoer.
 • Besturingselementen: D-pad, A-, B-, X- en Y-knoppen, start- en selectieknoppen, L- en R-schouderknoppen.
 • Poorten: Een USB-poort voor opladen en gegevensoverdracht.
 • TV-Uitvoer: Afhankelijk van het model zijn er tv-uitvoeropties, meestal via een HDMI-uitgang.

Software:

 • Besturingssysteem: De Evercade heeft een aangepast besturingssysteem dat is ontworpen voor het beheren van games en menu’s.
 • Game Cartridges: De games worden geleverd op fysieke gamecartridges, met elk hun eigen verzameling klassieke titels.
 • Firmware Updates: De Evercade kan worden bijgewerkt met firmware-updates om nieuwe functies en verbeteringen toe te voegen. Download Firmware

Opslagcapaciteit:

De interne opslagcapaciteit van de Evercade is voornamelijk voor systeemsoftware en firmware-updates. De meeste gamegegevens worden opgeslagen op de fysieke gamecartridges. De exacte grootte van het interne geheugen kan variëren tussen verschillende modellen.

Batterijduur:

De batterijduur van de Evercade varieert afhankelijk van het gebruik, de helderheid van het scherm en andere factoren. Over het algemeen biedt de Evercade enkele uren speeltijd op een enkele lading.

Connectiviteit:

De Evercade wordt geleverd met een USB-poort voor opladen en gegevensoverdracht. Afhankelijk van het model is er ook tv-uitvoer beschikbaar via HDMI of andere verbindingen.

Conclusie

De Evercade is een geweldige keuze voor iedereen die wil genieten van de charme van retro-gaming op een handig en draagbaar platform. Het biedt een speciale manier om klassieke games te spelen zonder gedoe met emulatie of digitale downloads.

Lees meer over:

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."