Skip to main content

C64 Hout

C64 Hout Editie

De C64 Hout Editie is in 2020 gemaakt door Atilla Meric. Dit is een meesterlijk project waarin hij zeer geslaagd is om de Commodore 64 C tot in detail na te maken van hout. Atilla heeft alles vastgelegd op video en foto om te laten zien hoe hij dit heeft gedaan. Van bouwtekening en materiaalkeuze tot aan het laatste afgewerkte stuk, elk detail is gedocumenteerd. Het is zeer interessant om dit ‘Case Mod’-project te bekijken.

Even terug

De Commodore 64 is een klassieke homecomputer die voor het eerst werd uitgebracht in 1982. Deze computer werd echter niet gemaakt van hout, maar was grotendeels opgebouwd uit kunststof en elektronische componenten. Bovendien was de behuizing van de Commodore 64 gemaakt van plastic en had een kenmerkend ontwerp voor die tijd.

Lees hier verder over de Commodore 64 geschiedenis

Materialen en Bouw

Hieronder vind je een lijst met de gebruikte materialen en een bouwtekening. Daarnaast kun je een verkorte timelapse video bekijken van het gehele project.

  • 3 mm houten plaat (blinde bladen)
  • kunststof lijm
  • Houtverduurzamingsmiddel pinotex (eiken)
  • matte vernis
  • Diverse timmermansgereedschappen

C64 Houten PSU

Na het ontwerp en het in elkaar zetten van de houten C64 heeft Atilla bovendien ook een houten PSU-behuizing gemaakt. Deze fraaie behuizing maakt het project mooi compleet. Daarnaast kun je ook de productievideo hiervan bekijken.

Conclusie

Er zijn echter enkele hobbyisten en modders die replica’s van de Commodore 64 hebben gemaakt, met onder andere houten behuizingen voor een retro-uitstraling. Deze houten behuizingen zijn vaak op maat gemaakt en zijn geen origineel ontwerp van Commodore zelf. Bovendien kan het een interessant project zijn voor mensen die graag knutselen met oude computers en een C64 van hout willen maken. Maar het is niet iets dat in de oorspronkelijke productie van de Commodore 64 was opgenomen. Wil je de gehele uitleg bekijken over hoe je zelf deze case mod kunt maken?

Kijk dan hier op de Blog pagina van Atilla Meric.

Lees meer over:

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."