Skip to main content

Commodore Brixty Four Lego

De Brixty Four is ontworpen door Christian Simpson aka Perifractic. Het is ’s werelds enige Lego® Commodore 64 op ware grootte, en de enige beschikbare C64-vervangingsbehuizing voor de Breadbin C64 (compatibel met veel van de nieuwe C64-PCB’s zoals Ultimate64, RasPi, enz.). Of ga voor plastic-fantastisch en maak een complete Commodore 64 van Lego. Een mechanisch toetsenbord en printplaat op ware grootte. Leuk om het ultieme bureauspeelgoed bij je Lego verzameling te zetten! Het complete ontwerp is hier te bekijken.

Hoe kom ik aan een set?

Er zijn twee soorten sets te verkrijgen. De één is een mechanisch Lego-toetsenbord en Lego-printplaat. De ander is een C64 Lego behuizing om bijvoorbeeld een originele Commodore 64 moederbord of een Ultimate 64 of een Raspbery Pi er in te plaatsen. Het originele C64 keyboard past er ook in. Maar in plaats van de originele C64 toetsen kun je nu zelfs Lego toetsen erop plaatsen. In mijn ogen is dit een fantastisch project. Je kunt de sets hier bestellen.

Project op YouTube

Het gehele project is te bekijken op YouTube op het kanaal van Perifractic. Hier verteld Christian stapsgewijs hoe het idee is ontstaan en hoe hij aan de juiste Lego steentjes is gekomen om de C64 perfect na te kunnen bouwen.

Christian heeft ook een mooie Lego case gemaakt voor een SD2IEC reader. Zie hieronder.

Commodore Brixty Drive

Na het project en succes van de Brixty Four heeft Christian ook een SD2IEC Drive behuizing gemaakt van Lego. Tevens heeft hij een sticker ontworpen die je op het SD kaartje kunt plakken zodat het net een echte floppy disk (diskette) lijkt.

Lees hierover meer op de SD2IEC pagina.

Bron: Perifractic.com 

Lees meer over:

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."