Skip to main content

C64 Reloaded MK2

De C64 Reloaded MK2 is een modern herontwerp, of een zogenaamde “reloaded” versie, van de legendarische Commodore 64 (C64) computer uit de jaren 80. Het moederboard is ontwikkeld door Individual Computers, een bedrijf dat gespecialiseerd is in retrocomputing-hardware. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie over de C64 MK2:

Herontwerp van de MK2

De C64 Reloaded MK2 is een eigentijdse herinterpretatie van de originele Commodore 64. Het was één van de meest populaire homecomputers aller tijden. Het doel is om de nostalgische ervaring van de C64 te behouden, maar met moderne componenten en verbeteringen.

Moderne Componenten

De C64 Reloaded MK2 maakt gebruik van moderne elektronische componenten, wat betekent dat het betrouwbaarder kan zijn dan de verouderde originele hardware. Het gebruikt ook nieuwe componenten voor de voeding en biedt een meer stabiele stroomtoevoer.

Volledig Compatibel

Deze moderne PCB  is ontworpen om volledig compatibel te zijn met originele C64-software en -accessoires. Dit betekent dat je je favoriete C64-games kunt spelen en software kunt draaien zoals je dat deed op de originele C64.

Uitbreidingsmogelijkheden

De MK2 biedt uitbreidingsmogelijkheden voor gebruikers die hun systeem willen aanpassen. Het heeft bijvoorbeeld een CPU-uitbreidingsslot, zodat je compatibele CPU-upgrades kunt installeren voor verbeterde prestaties.

High-Quality Video

Het herontwerp ondersteunt moderne video-uitvoeropties, zoals HDMI en S-video, naast de originele composietvideo-uitgang. Dat resulteert uiteindelijk in een betere beeldkwaliteit op moderne televisies en monitoren.

Gebruiksgemak

De MK2 wordt vaak geleverd als een bouwpakket met gedetailleerde instructies, zodat gebruikers het systeem zelf kunnen assembleren en configureren.

Zeldzaamheid

Het kan belangrijk zijn om te weten dat de C64 Reloaded MK2, zoals veel retrocomputinghardware, een zekere mate van zeldzaamheid en beperkte beschikbaarheid kan hebben. Dit kan de prijs beïnvloeden, afhankelijk van de vraag en het aanbod.

Support en Firmware

Als je met dit project aan de slag gaat zou het best kunnen dat je enig hulp nodig zult hebben. Er is een speciale support pagina met vrijwel alle informatie die je nodig hebt. Ook de laatste firmware updates zijn hier te vinden. Ga daarvoor naar:

De C64 Reloaded MK2 is juist bedoeld voor liefhebbers van retrocomputing. Liefhebbers die de ervaring van de originele Commodore 64 willen herbeleven met een modernere en betrouwbaardere hardware basis. Het is een interessante optie voor mensen die graag C64-software en -games willen blijven spelen in een modernere omgeving.

Lees meer over:

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."