Skip to main content

Mijn C64 Collectie

Hieronder heb ik, uit eigen collectie, een aantal van mijn Commodore 64 computers geplaatst. Dit waren een aantal projecten waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest. Sommige projecten zijn nog niet afgerond. Eigenlijk ben je nooit klaar met een project, want er valt altijd nog wel wat te tweaken en te tunen. Ik heb mij meer gefocust op de Commodore C64c. Jaren geleden heb ik een aantal nieuwe behuizingen kunnen kopen in diverse kleuren. Destijds was er een Kickstart project waarbij je deze behuizingen kon kopen. Een groep enthousiaste Commodore 64 hobbyisten hebben de originele C64c mallen kunnen bemachtigen waarmee ze gloednieuwe behuizingen konden maken in diverse kleuren.

C64c met ander Keyboard

In dit C64c model heb ik een ander toetsenbord geplaatst waardoor de computer er een stuk fraaier uitziet.

c64c keyboard mod 1 small c64c keyboard mod 2 small

Blauw Model

De behuizing van deze C64c heeft een zeer mooie sprekende blauwe kleur waardoor hij er super gaaf uitziet. In het cartridgeslot heb ik een mooie rode 1541 Ultimate II+ geplaatst.

c64c blauw 1 small c64c blauw 2 small c64c blauw 3 small

Zwart Model

Deze C64c heeft een zwarte behuizing met een toetsenbord uit een oude Breadbin. Het fraaie uiterlijk aan deze combinatie is vooral te danken aan de oranje bruine functietoetsen.

c64c zwart 1 small c64c zwart 2 small

 Transparant Model

Dit type C64c heeft een hele mooie transparante behuizing. Met dit project ben in nog steeds bezig. Inmiddels heb ik er een Ultimate 64 Hardware Emulator in geplaatst en die is goed te zien door de behuizing heen. Ook heb ik de binnenkant voorzien van een lichtslang waardoor er licht in diverse kleuren ritmisch reageert op de muziek van de Commodore 64. Met deze setup kun je eindeloos lang knutselen en sleutelen. Op de foto is nog te zien dat er een gewoon C64c moederbord is geplaatst en dat er toen ook de mooie rode 1541 Ultimate II+ in het cartridge slot is geplaatst.

c64c transparant 1 small

Breadbin Model

Dit Breadbin model is een gewone Commodore 64 van de eerste generatie C64’s. Ik heb het apparaat aangepast met een mooi speciaal keyboard met oranje functietoetsen.

c64 breadbin 1 small c64 breadbin 2 small

Benieuwd welke verschillende modellen C64 er zijn uitgebracht? Kijk dan op de pagina:

Lees meer over:

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."