Skip to main content

Rambo First Blood Part II

Rambo voor de Commodore 64

“Rambo First Blood Part II” is een klassiek videospel dat in 1986 werd uitgebracht voor de Commodore 64-computer door Ocean Software. Dit spel, gebaseerd op de gelijknamige film met Sylvester Stallone, plaatst spelers in de rol van John Rambo. Het doel is om verschillende missies te voltooien in een uitdagende jungleomgeving, vergelijkbaar met de spannende gebeurtenissen uit de film.

“Rambo First Blood Part II” was een populaire titel in de jaren 80 en blijft een iconisch voorbeeld van film-geïnspireerde videogames uit die tijd. Voor fans van retrogaming en liefhebbers van klassieke actiegames, blijft dit spel een boeiende ervaring.

Rambo Muziek

De muziek in het spel “Rambo First Blood Part II” voor de Commodore 64, inclusief de bekende “Ocean Loader”-tune, is gecomponeerd door Martin Galway. Deze iconische muziek heeft bijgedragen aan de unieke sfeer van het spel en is geliefd bij retrogamers. De “Ocean Loader” is later opnieuw uitgebracht op CD door de rockband FastLoaders.

Wil je meer weten of deze moderne Rambo muziek beluisteren? Scroll dan naar beneden voor meer informatie over Rockband Fastloaders.

Lees hier alles over Martin Galway.

Rambo het Spel

In het spel moet Rambo vijandelijke soldaten verslaan, valstrikken ontwijken en doelstellingen bereiken terwijl hij dieper doordringt in vijandig terrein. Dit actie-avonturenspel bevat ook elementen van platforming en puzzeloplossing, waardoor spelers verschillende uitdagingen moeten overwinnen.

Spelers kunnen verschillende wapens en items vinden om hen te helpen bij hun missies, wat het spel nog boeiender maakt. “Rambo First Blood Part II” werd oorspronkelijk uitgebracht op een cassette tape en kan worden geladen met een tape drive 1530 Datasette Recorder. Dit voegt nog een extra nostalgisch element toe voor retrogamers.

First Blood Longplay

Soms kom je tijdens het spelen van een spel vast te zitten en weet je niet precies wat je moet doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei tools en video’s beschikbaar om je te helpen. Wil je weten hoe je “Rambo First Blood Part II” voor de Commodore 64 uitspeelt? Bekijk dan hier de “longplay” versie.

First Blood Part II Maps

Hier kun je zien hoe je “Rambo: First Blood Part II” voor de Commodore 64 helemaal kunt uitspelen. Op deze foto’s zie je precies naar welke gebieden je moet lopen en in welke richting. Ook kun je zien waar je alle items en tegenstanders kunt vinden. Het spel bestaat uit één level. Heb je het uitgespeeld, dan begint het weer opnieuw. Je puntentelling loopt gewoon door, zodat je kunt proberen een nieuwe highscore te behalen.

FastLoaders Rambo Loader

FastLoaders is een rockgroep die zich richt op Commodore 64-thema’s van bekende spellen. Op een van hun albums, “C64 Rocks,” staat ook de welbekende “Rambo Ocean Loader.”

Tijdens het laden van het spel, dat op tape is uitgebracht, werd de Ocean fastloader getoond. Dit om je alvast warm te maken voor het spel. De muziek is in een modern jasje gestoken en wordt gespeeld op echte instrumenten. Het klinkt werkelijk fantastisch.

Bekijk hier de Ocean Loader gespeeld door FastLoaders.

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."