Skip to main content

Eindelijk een Commodore 64

In de jaren 80, een tijdperk zonder smartphones en internet, woonde een jonge jongen genaamd Timmy in een rustig stadje. Timmy was gefascineerd door computers en droomde ervan om er ooit een te bezitten. Hij had gehoord van een magische machine genaamd de Commodore 64, die bekend stond om zijn geweldige spelletjes en mogelijkheden.

Timmy was vastbesloten om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Hij begon te sparen, elke cent die hij maar kon vinden. Hij deed klusjes voor de buren, hielp in de tuin, en zelfs zijn verjaardagsgeld stopte hij in een potje met ‘Commodore 64′ erop geschreven. Het duurde jaren, maar uiteindelijk had hij genoeg geld bij elkaar gesprokkeld.

Op een stralende zomerdag in 1985, liep Timmy naar de plaatselijke elektronicawinkel met een glimlach van oor tot oor. Hij had zijn geld geteld en wist dat hij eindelijk zijn eigen Commodore 64 kon kopen. De verkoper begroette hem met een vriendelijke glimlach en leidde hem naar het schap waar de computer stond. Timmy staarde naar het glanzende apparaat, kon nauwelijks geloven dat hij het zou bezitten.

Hij telde zijn geld een laatste keer, betaalde de verkoper en droeg de zware doos met zijn nieuwe schat naar huis. Thuis aangekomen, zette hij de Commodore 64 op zijn bureau en sloot hem aan op de televisie. Het moment van de waarheid was aangebroken.

Met bonzend hart zette Timmy de computer aan en werd begroet door het vertrouwde “Commodore 64” op het scherm. Hij wist dat dit het begin was van een onvergetelijk avontuur. Timmy leerde programmeren, speelde geweldige spelletjes en deelde zijn nieuwe passie met zijn vrienden.

De Commodore 64 werd niet alleen een bron van plezier, maar ook van creativiteit. Timmy begon zijn eigen kleine programma’s te schrijven en leerde zo veel over technologie. Deze bescheiden computer zou uiteindelijk de weg vrijmaken voor een succesvolle carrière in de wereld van de technologie.

Jaren later, als Timmy terugkijkt op die ene zomerdag in 1985, herinnert hij zich nog steeds het gevoel van opwinding en verwondering dat hij voelde toen hij zijn eerste Commodore 64 kocht. Het was niet zomaar een computer; het was het begin van een levenslange liefde voor technologie en avontuur.

Voor de meeste van ons zeer herkenbaar verhaal. Wat was jouw eerste Commodore 64? Kijk hier op de pagina Commodore 64 modellen.

Leave a Reply

"Are you keeping up with the Commodore? Because the Commodore is keeping up with you."